„E fascinant să descoperi cum se întorc mereu la tine, sub diferite forme, lucrurile pe care le-ai lăsat nerezolvate…” a scris pe Facebook, într-o dimineață de august, una din fondatoarele Asociației Daruieste Viata – Carmen Uscatu.  

Carmen Uscatu

Am citit. Am dat like. Şi mi-am amintit cum, în urmă cu 2 ani, i-am trimis un e-mail, spunându-i ca vreau să devin voluntar Dăruiește Viață. Dar pe-atunci, stând la Oradea, nu eram de niciun folos. Nu a fost să fie… La câteva ore de la Like-ul matinal, Carmen Uscatu mi-a scris un mesaj, amintindu-mi de corespondența noastră de acum doi ani…

A doua zi, ne-am întâlnit. Am vorbit. Și-așa a început povestea voluntariatului meu la Dăruiește Viață

Ca voluntar, împart cu copiii bolnavi exact ceea ce am de împărțit cu ceilalți copii, de la școală: timp, joacă, și – mai ales!!! – povești. 


***

Azi, vă invit să o cunoașteți pe Maria. Cu M, de la ,,MIRACOL”, întrucât e un miracol că această fetiță mănâncă, se joacă, face mingi din plastilină. Maria e internată la Spitalul ,,Marie Curie”. Aici am cunoscut-o, când am fost să îi citesc povești. Și să îi aflu povestea, ca apoi să o spun mai departe.

Am vizitat-o împreună cu Alexandra Sandu, care este, la rându-i, voluntar Daruieste Viata. Și autoarea acestei fotografii.

poza1

Maria a făcut pentru Alexandra un coup de foudre. Au râs, au povestit, au modelat, și-au trimis bezele. DAR s-au jucat și cu mine. Veselia Mariei mi-a transformat ziua într-una de pomină!

Povestea ei o puteți citi – AICIwww.daruiesteviata.ro/maria-cu-m-de-la-miracol

Ioana Revnic


În Romania, în ultimii patruzeci de ani, nu s-a mai construit un spital de copii. 
Daruiește Viață construiește prima clinică de oncologie din Romania, în cadrul Spitalului de Copii Marie Curie
Un SMS cu mesajul SPITAL la 8844 – înseamnă 2 euro/lună pentru construirea unei clinici oncologice moderne, în care tratarea cu succes a afecțiunilor oncologice să nu fie un miracol, ci însăși normalitatea. Mai multe detalii și pe Bursa de Fericire, platforma de strângere de fonduri a asociației Dăruiește Viață.