Masthead header

Vineri, porneşte «Le carrousel français».

Vineri, 30.01.2015, la Mediateca Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” din Oradea, porneşte «Le carrousel français». «Le carrousel français» este un proiect care încurajează iubitorii limbii franceze să se cunoască și să comunice.

 

caroussel

 

«Le carrousel français » a luat naștere din dorința unor studenți orădeni de la Litere, pasionați de franceză, care își doresc să vorbească limba lui Molière și înafara băncilor Facultății de Litere și să cunoască oameni care împărtășesc această afinitate.

Pentru realizarea acestuia, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea le-a venit în ajutor, oferindu-le mediateca, pentru desfășurarea activităților.

Participanții vor avea ocazia să discute în limba franceză pe diverse teme culturale, scopul clubului fiind promovarea și popularizarea limbii franceze în Oradea.

Vor fi realizate proiecții de film, prezentări ale unor teme, discuții cu publicul.

Limba franceză va fi vehiculul lingvistic al clubului care, precum un carusel, va încerca să se învârtă în numeroase sfere ale culturii și ale civilizației franceze.

Întâlnirea va avea loc vineri, 30.01.2015, la ora 17, la Mediateca Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, din Oradea, având ca temă experiența Erasmus şi vizionarea filmului L’auberge espagnole.

Pentru ca atmosfera să fie una cât mai plăcută, vor participa studenți Erasmus, vorbitori nativi.

Sunteţi bineveniţi!

 

Denisa STEJERAN şi Ioana COSTA

L i k e   u s !